ZELENI SINDIKAT

Poštujući i voleći našu planetu, svesni njene ranjivosti, odlučili smo da se potrudimo da učinimo sve kako bismo budućim generacijama pružili priliku za život i zbog toga informišemo i edukujemo radnike o značaju očuvanja ekologije, recikliramo, koristimo sunčevu energiju kao izvor struje.

ZELENA TRANZICIJA

Kao organizacija koja se primarno bavi zaštitom radnika, i u današnje vreme ulažemo velike napore da sačuvamo radna mesta, odnosno da svakom radniku obezbedimo posao.
Jedan od prioriteta Evrope i razvijenog sveta je očuvanje planete kroz zaustavljanje klimatskih promena, smanjenje i ukidanje prljavih poslova i zagađivača svake vrste.
Takođe, napredak tehnologije i pojava veštačke inteligencije sve više dovode do toga da ljudi koji su do juče bili glavna radna snaga, gube poslove zbog brze i nepravedne tranzicije. Iako podržavamo i aktivno učestvujemo u ekološkom spašavanju planete, iako razumemo i radujemo se tehnološkom i informacionom razvoju čovečanstva, insistiramo na tome da čovek, odnosno radnik, mora biti na prvom mestu i da svaki razvoj mora zadržati humani aspekt, odnosno zadržati osnovnu ideju razvoja, a to je da pomogne ljudima i olakša im rad i život, a ne da ih ostavi bez posla i prostojnog života.
SSSNS i opština u ovom smislu nastoji da učestvuje u pravednoj tranziji, što bi značilo da, ukoliko neki radnik gubi posao ili čitava zanimanja prestaju da postoje zbog zelene tranzicije, napretka robotizacije ili kompjuterskih tehnologija, svaki radnik mora biti zaštićen, mora mu se obezbediti prilika za prekvalifikaciju, prilika za novi posao, ali i siguran finansijski period dok tom poslu ne pristupi.

SOLARNA ENERGIJA

Naša posvećenost koriščenju, a ne iskorišćavanju prirodnih resursa, naša ideja sinergije sa prirodom,
najbolje se ogleda u instalaciji solarnih panela na krov Radničkog doma, koji u svakom trenutku mogu
da zadovolje potrošnju struje u zgradi. Ponosimo se ovom investicijom za budućnost planete. Ovo je
put kojim želimo da idemo. Čista energija u službi rada.

RECIKLIRANJE

Još jedan dokaz u našoj borbi za očuvanje planete jeste svakodnevno recikliranje plastike koju
koristimo. Svaki plastični čep i flašica, bez izuzetka, bivaju odnešeni u organizaciju za recikliranje
plastike, odakle se nadalje koriste u humanitarne svrhe.