Vladimir Gvozdenović

Predsednik Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština

Rođen 1965. godine u Novom Sadu. Radio u GDP Neimar od 1991. godine, od kada je i član sindikata. Od 2000. godine predsednik sindikalne organizacije koja je brojala 1300 članova, zatim i predsednik Gradskog odbora sindikata građevine.

Na mesto predsednika Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština izabran je 2013. godine.

Od dolaska na mesto predsednika SSSNS kontinuirano radi na poboljšanju položaja članova/nica sindikalnih organizacija, uvećanju broja članova, aktivno podržava mere i aktivnosti u okviru pitanja rodne ravnopravnosti i drugih pitanja u interesu članstva SSSNS. Istovremeno, čuvajući tradiciju i verujući u značaj sindikata, aktivno radi na očuvanju zgrade Radničkog doma u Novom Sadu, sedištu Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština.

U toku svoje sindikalne karijere učestovao je u mnogobrojnim štrajkovima i protestima.

Po obrazovanju mašinski inženjer specijalista za bezbednost i zdravlje na radu.

Vladimir Plavšić

Rođen 1973. godine u Novom Sadu, zaposlen u JKP Put Novi Sad, na radnom mestu šef odeljenja bezbednosti i zdravlja na radu.

U mandatu 2005-2010 član Izvršnog odbora Sindikata JKP Put Novi Sad, 2010-2015 predsednik istog, 2015-2020 sekretar gradskog odbora Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada.

Od 2020. godine predsednik je Gradskog odbora sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada, kao i član Predsedništva i Veća Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština.

U dugogodišnjem sindikalnom delovanju organizovao je i učestvovao u različitim sindikalnim aktivnostima, protestima, štrajkovima u preduzeću i na gradskom nivou.

Potpisnik važećeg Posebnog kolektivnog ugovora za javna komunalna preduzeća i druga javna preduzeća grada Novog Sada.

Olga Pešić

Od 1993. godine zaposlena u gradskoj upravi Grada Novog Sada, od kada je i član Sindikalne organizacije gradske uprave. Od 2014. godine obavljala je funkciju sekretara Sindikalne organizacije a 3. februara 2016. godine, na vanrednim izborima, izabrana za predsednicu Sindikalne organizacije. Na redovnim izborima 2019. godine ponovo je izabrana za predsednicu Sindikalne organizacije.

Potpisnica Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u organima Grada Novog Sada, prvog kolektivnog ugovora sa poslodavcem.

U mandatu 2020-2025 izabrana je za predsednicu Sindikata zaposlenih u upravi, pravosuđu i društvenim organizacijama Grada Novog Sada i opština.

Član je Predsedništva i Gradskog veća Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada. Član Republičkog odbora Sindikata uprave Srbije.

Član je Socijalno-ekonomskog saveta Grada Novog Sada.

Slavko Đaković

Predsednik sindikalne organizacije  Merkator-S doo Novi Sad (Rodić M doo Novi Sad) od 2008. godine. Potpisnik, do sada, četiri kolektivna ugovora kod poslodavca. Svakodnevnim rešavanjem problema u dijalogu sa poslovodstvom, uspeva da reši brojne probleme sa kojima se suočavaju zaposleni u kompaniji Merkator-S doo Novi Sad.

Od 2009. godine predsednik je Gradskog odbora sindikata radnika trgovine Novog Sada. Član je Predsedništva i Veća Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština od 2020. godine.

Predsednik je Pokrajinskog odbora sindikata trgovine Vojvodine i član ROS trgovine Srbije.