Okrugli sto „Bezbednost i zdravlje na radu“

U susret Svetskom danu bezbednosti i zdravlja na radu, koji se obeležava 28. aprila, Savez samostalnih sindikata organizovao je okrugli sto, naglašavajući i ovim postupkom značaj teme bezbednosti i zdravlja na radu.

Tokom održavanja okruglog stola Duško Vuković, potpredsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije govorio je o situaciji u Srbiji a Ružica Grabovac Marković, savetnica za bezbednost i zdravlje na radu u Savezu samostalnih sindikata Srbije istakla je značaj postojanja odbora za bezbednosti i zdravlje na radu.

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada je uputio poziv za održavanje ovog događaja savetnicima odnosno saradnicima i članovima odbora za bezbednost i zdravlje na radu, na koji se odazvao veliki broj učesnika.

Razvila se značajna diskusija o situaciji na terenu, problemima iz ove oblasti ali i prednostima postojanja odbora za bezbednost i zdravlje na radu.

Okrugli sto „Bezbednost i zdravlje na radu“ održan je 25. aprila u Plenum sali Radničkog doma u Novom Sadu.

Podrška prosvetnim radnicima Novog Sada

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština pruža punu podršku prosvetnim radnicima koji su zbog učestalog nasilja stupili u štrajk i krenuli u borbu za sigurnije i bolje uslove rada. Oduzeti mehanizmi za delovanje u nastavno – vaspitnom procesu, zanemarivanje kritika prosvetnih radnika na stanje u njihovoj delatnosti, porast

Saznaj više »

Prvomajske aktivnosti SSSNS

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština u susret Prvom maju, međunarodnom prazniku rada, organizovao je “Info – uranak” ispred fabrike Continental. Stručni saradnici u SSSNS su razgovarali sa radnicima koji dolaze u prvu smenu, ali i onima koji izlaze iz noćne smene, informisali ih o njihovim pravima i

Saznaj više »