Apel javnosti za solidarnu kupovinu pred Prvi maj

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština poziva građane da svu potrebnu nabavku hrane, pića i ostalih potrepština obave u ponedeljak i utorak (29. i 30.april), a ne 01.maja kako često to zna da bude slučaj.

Prvi maj je praznik svih radnika i svi imaju pravo da praznik provedu u svom odabranom društvu, a ne na poslu.

Ovim putem apelujemo na sve građane za solidarnost i obavljanje kupovine pre praznika, kako bismo se svi zajedno izborili za slobodan dan ljudima koji rade u trgovini. Na ovaj način trgovci neće imati štetu jer će robu prodati dan ranije, ali će veliki broj radnika i njihovih porodica imati korist i odmor kakav dolikuje svakom građaninu.

Nadamo se da će ovakvo ponašanje doprineti da se razvije svest o značaju Prvog maja kao praznika, ali što je još važnije, da će praznik biti proslavljen u skladu sa njegovim značenjem i principima.

SVIM GRAĐANIMA SREĆAN PRVI MAJ, MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA!

Podrška prosvetnim radnicima Novog Sada

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština pruža punu podršku prosvetnim radnicima koji su zbog učestalog nasilja stupili u štrajk i krenuli u borbu za sigurnije i bolje uslove rada. Oduzeti mehanizmi za delovanje u nastavno – vaspitnom procesu, zanemarivanje kritika prosvetnih radnika na stanje u njihovoj delatnosti, porast

Saznaj više »

Prvomajske aktivnosti SSSNS

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština u susret Prvom maju, međunarodnom prazniku rada, organizovao je “Info – uranak” ispred fabrike Continental. Stručni saradnici u SSSNS su razgovarali sa radnicima koji dolaze u prvu smenu, ali i onima koji izlaze iz noćne smene, informisali ih o njihovim pravima i

Saznaj više »