Prosvetarski protest ili časovi poštenja održani na ulici

Četiri reprezentativna sindikata održali su protest 02.10. u Beogradu, simbolično u trajanju od dva školska časa, prvi ispred zgrade Skupštine R. Srbije, a drugi ispred zgrade Vlade R. Srbije.

Povod su, kao po ko zna koji put, zarade zaposlenih u prosveti koje su ispod republičkog proseka, što je sramotno, ako znamo da se budućnost jedne nacije oslanja na školovanje, a naročito ako uzmemo u obzir da su zaposleni u prosveti procentualno najobrazovaniji radni kadar.

Dodatni razlog protesta je njihova bezbednost, koja je u proteklim godinama toliko puta ugrožena, da bi nam i stanovnici Bronksa mogli pozavideti.

Jedan od najposećenijih protesta prosvetne struke poslao je jasnu poruku Ministarstvu finansija, Ministarstvu obrazovanja, predsednici Vlade R. Srbije, Ani Brnabić (koja je svoj potpis stavila na ranije potpisan sporazum koji garantuje povećanja, a koji se nije ispoštovao), Vladi R. Srbije i svim odgovornim akterima u društveno političkom životu naše zemlje, a poruka je da nema više pregovaranja sa onima koji dogovore ne poštuju, već da će se dalja borba odvijati drugim mehanizmima.

Dakle, Srbija je na prekretnici. Ili će se prosveti pomoći, kako bi pokušala da vrati svoj značaj u društvu, ili će društvo biti ispušteno kao dete neodgovornih roditelja.

Međunarodni dan dostojanstvenog rada – 07. oktobar

Okrenula se Zemlja još jednom oko Sunca i ponovo smo stigli na 07.oktobar, Međunarodni dan dostojanstvenog rada. Neke su godine gore, a neke bolje od drugih, ali izgleda da je ovih potonjih sve manje, jer kako objasniti stanje u prosveti, kulturi, zdravstvu, poljoprivredi… gde su radnici prinuđeni da štrajkuju i

Saznaj više »

Saradnja sa “SUNCEM”

SSSNS i opština i udruženje građana “SUNCE” iz Novog Sada potpisali su ugovor o poslovno tehničkoj saradnji koji podrazumeva pružanje obostrane međusobne podrške, naročito prilikom podnošenja zajedničkih zakonskih i drugih inicijativa za izmenu propisa u oblastima kojima se udruženja bave. Smatramo da će udruživanje snaga doprineti željenim ciljevima i učiniti

Saznaj više »