top
Please update your Flash Player to view content.

Sekcija žena

Gradsko veće SSS grada Novog Sada i opština čine dve trećine predstavnika samostalnih sindikata sa teritorije grada Novog Sada i opština i jedna trećina predstavnika Saveza  na teritoriji zajedno sa poverenicima srazmerno broju članstva koji predstavljaju, kao i predstavnici  organizacija i sekcija koji su kolektivni članovi i to: organizacije invalida, penzionera i sekcije žena i sekcije mladih.

Sekcija žena Gradskog veća Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština osnovana je Odlukom Gradskog  veća 3. marta 2003. godine po kojoj Sekciju žena čine zaposlene žene, članovi sekcija žena u sindikalnim organizacijama samostalnih sindikata i druge žene pridružene ovom obliku delovanja žena. Sekcija žena, kao takva, treba da obezbedi uticaj Sindikata na sva pitanja od značaja za život žena u društvu, porodici, kao poslodavca, u organima vlasti i drugim oblastima gde se odlučuje o položaju žena.

Predsednik sekcije žena, mandat 2020-2025. godine, je Miroslava Nedeljkov,  telefon 063/8623-422, E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština i Sekcija žena
obeležiće Međunarodni dana žena akcijom pod nazivom

ZNAMENITE ŽENE NOVOG SADA
u utorak, 7. marta 2017. godine sa početkom u 13.00 sati.


Skup je ispred zgrade Radničkog doma, Bulevar Mihajla Pupina 24 u Novom Sadu.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju turističkom obilasku grada u pratnji stručnog turističkog vodiča.

Upoznajmo naš Grad i budimo ponosni na naše sugrađanke, poznate novosađanke, koje su svojim uticajem i radom obeležile istoriju našeg grada. Saznajte ko su žene, majke, lepotice, umne i obrazovane dame, supruge, govornice i produhovljene dobrotvorke kojima se Novi Sad ponosi? Ko je stvarao topli dom za novosadske uspešne trgovce, političare, pesnike? Za kim su se okretali na korzou? Ko je svojim stihovima lomio muška srca? A ko bio njihova inspiracija?

Fakultativno:
Na kraju šetnje možete se opustiti uz po još koju životnu priču i čašu Bermeta (vino koje se služilo na carskim dvorovima) i uživati u kuglofu (jednom od najstarijih modeliranih kolača na svetu).
Cena konzumacije bermeta i kuglofa je 300,oo dinara i plaća se prilikom prijave.

Prijave:
Molimo Vas da Vaše prisustvo potvrdite do srede 1. marta 2017. godine, do 12.00 sati Gospođi Snežani Jocanović.
Možete se prijaviti lično u kancelarijama Sindikata, putem telefona 021 456 271 ili e-meilom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..
Broj učesnika je ograničen.

Troškove predavanja i turističke šetnje snosi
Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština,
a troškovi konzumacije (bermet, kuglof) su individualni i plaćaju se prilikom prijave.

Nauči tehnike samoodbrane i otkrij svoju pravu snagu i potencijal! Sekcija žena Saveza samostalnih sindikata Novog Sada u saradnji sa sportskim klubom Hornet Combat Samoodbrana za Žene Novi Sad organizuje čas na kome ćemo se upoznati sa osnovama tehnike samoodbrane za žene. Pozivamo sve zainteresovane da dođu u prostorije kluba Fitness Club Total Gym Liman (Ive Andrića 11, u Novom Sadu) u 18h. Obucite trenerku, duks, obujte patike i dođite da se družimo. Svoj dolazak potvrdite putem telefona 062/8890950.

https://www.facebook.com/events/1528726670776633/
Sekcija žena Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i okolnih opština u saradnji sa "Centrom Promena" organizovaće u četvrtak, 17. decembra sa početkom u 13 sati, u zgradi Radničkog doma - Bulevar Mihajla Pupina 24, 21000 Novi Sad. trening na kome će se polaznici upoznati sa "Veštinama komunikacije i samopouzdanja". Predavač je Ljiljana Varga, master psihologije, menadžer ljudskih resursa i vlasnica "Centra Promena".

https://www.facebook.com/events/576322189183029/
U petak, 30. oktobra 2015. godine u 21.30 sati, Srpsko narodno pozorište, Kamerna scena
Cena karte je 300,oo dinara

Pozivamo koleginice i kolege, koji su zainteresovani za organizovan odlazak u Pozorište, imena i broj karata jave na broj telefona 062/8890950 ili lično Varvari Lazarević.

O predstavi

Pozorišni komad „Bog masakra“, francuske spisateljice Jasmine Reze, doživeo je, kako brodvejsku izvedbu (sa sjajnim glumcima Džejmsom Gandolfinijem, Džefom Denijelsom, Marsijom Gej Hargden i Hop Dejvis), tako i holivudsku filmsu verziju u režiji Romana Polanskog (sa oskarovcima Džodi Foster, Kristoferom Volcom, Džonom Rajlijem i Kejt Vinslet).

Radnja predstave događa se u Parizu, u današnje vreme, a glavni junaci, dva bračna para, sastali su se u stanu jednog od njih da bi raspravili, na miran način, neugodnu situaciju u kojoj je došlo do fizičkog obračuna njihovih desetogodišnjih sinova. Oba para pokušavaju da na što civilizovaniji i racionalaniji način reše ovaj problem, ali kako predstava odmiče shvatamo da su oni samo u ljušturama društvenih normi i civilizacijskih okvira koje ova situacija polako razotkriva, problem dece stavlja na stranu, a na površinu izlaze njihovi lični sukobi. Puna komičnih preokreta ova predstava pruža pravo zadovoljstvo, ali i realnu sliku života.

U predstavi igraju: Tanja Pjevac, Bojana Tušup, Strahinja Bojović i Ognjen Petković. Režiju potpisuje Petar Jovanović (reditelj predstave „Državni posao“).

Nadamo se lepoj saradnji.

Molimo vas da se javite da se javite najkasnije do 12. oktobra 2015. godine.

Sekcija žena Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, organizovala je Edukativno predavanje na temu ASTMA I BRONHITIS – SLIČNOSTI I RAZLIKE. Edukativno predavanje održano je u zdradi Radničkog doma „Svetozar Marković“ u Plenum sali, ulaz je bio slobodan.Prevavač na navedenu temu bila je mr sci. med dr Nada Aranicki.Za sve koji nisu bili prisutni ovim putem dajemo kratku informaciju o prvim znacima i prepoznavanjima oboljenja Astme i Bronhitisa.


bottom