top
Please update your Flash Player to view content.

Sekcija mladih

Sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština osnovana je 11. oktobra 2004. godine Odlukom Gradskog veća SSS grada Novog Sada i opština, u cilju zaštite specifičnih interesa i ostvarivanja prava mladih. Sekcija mladih je jedan od načina sindikalnog organizovanja, odnosno zaštite materijalno-socijalnog položaja mlade radne snage, osposobljavanja i obrazovanja kadrova za sindikalnu aktivnost što se posebno odnosi na oblast svojinske transformacije, reorganizaciju preduzeća, kolektivno pregovaranje, tj. sveukupnu tranziciju društva i države.
Sekcija mladih  pre svega radi na tome da se mladi ljudi edukuju, da se upoznaju sa svojim pravima, načinom na koji ta prava mogu zaštititi i uopšte, načinom na koji mogu poboljšati svoj položaj u društvu. Osnovna funkcija Sekcije mladih Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština je edukacija i doedukacija mladih o pravima iz rada i po osnovu rada. U sastavu članstva Sekcije mladih Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština uglavnom su studenti Novosadskog univerziteta i svi mladi zaposleni i ne zaposleni od 15 – 35-te godine starosti.
Sekcija mladih sarađuje sa drugim sekcijama Saveza samostalnih sindikata, organizacijama mladih u Gradu i Republici, sekcijama mladih drugih sindikata, mladima iz nevladinih organizacija u Novom Sadu, studentskim organizacijama i sekcijama mladih iz inostranstva sa kojima Gradsko veće SSS grada Novog Sada i opština ostvaruje saradnju.
Na osnovu člana 29. stav 3. Statuta Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština, Predsedništvo Gradskog veća Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština je na 05. sednici održanoj 27. septembra 2010. godine, nakon razmatranja Odluke Sekcije mladih Gradskog veća, od 24. septembra donelo Odluku da se imenuje Vasilija Bojić, saradnik u Stručnoj službi SSS grada Novog Sada, za predsednika Sekcije mladih Gradskog veća, u mandatnom periodu 2015.-2020. godina.
Na 2. sednici Sekcije mladih održanoj 28.10.2010. godine za podpredsednika Sekcije mladih SSSNS imenovan je za mandatni period 2010.-2015. godine Boris Konjević,a na 04. sednici Sekcije mladih održanoj 21.12.2010. godine za sekretara Sekcije mladih SSSNS imenovan je za mandatni period 2010.-2015. godine Dario Kosić
Presednik Sekcije mladih: Vasilija Bojić, zaposlena u Stručnoj službi SSS grada Novog Sada i opština.

Bul. Mihajla Pupina 24
tel. 021/456-296
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Nema više članaka u ovoj kategoriji. Ako se prikazuju potkategorije, one mogu da sadrže članke.


bottom