top
Please update your Flash Player to view content.

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština kao asocijacija radnika na teritoriji grada Novog Sada, sa oko 58.000 svojih članova, svake godine najzaslužnijim pojedincima – radnicima i uspešnim kolektivima dodeljuje priznanje PRVOMAJSKU NAGRADU  u znak obeležavanja 1. maja, Međunarodnog praznika rada. Nagrada se dodeljuje za postignute uspehe i rezultate u prethodnoj godini.

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština  je najstarija  sindikalna centrala na ovim prostorima sa stogodišnjom istorijom.

Uz sve godine postojanja Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada je od 1970. godine počeo svojim zaslužnim pojedincima i kolektivima da dodeljuje Prvomajsku nagradu.

Nastavljajući tradiciju i ove godine organizujemo TRADICIONALNU DODELU PRVOMAJSKE NAGRADE

Gradsko veće Saveza samostalnih sindikata  grada Novog Sada i opština, na svojoj svečanoj sednici, dodeljuje Prvomajsku nagradu. Među dobitnicima su uvek, uspešni kolektivi i zaslužni pojedinci. Njima je svojstveno da su se svojim radom izdvojili, da su  načinom na koji misle i deluju na sebe skrenuli pažnju, da su primećeni u sopstvenoj sredini, da je njihovo angažovanje uvaženo, da su sindikatu dali deo svoje stvaralačke energije.

Ovo značajno priznanje - Prvomajska nagrada, se dodeljuje sindikalnim organizacijama, odborima sindikalnih organizacija, predsednicima sindikalnih organizacija, samostalnim sindikatima, privrednim društvima i ustanovama, pojedincima ili grupi pojedinaca za njihova zajednička ostvarenja. Nagrada se dodeljuje za doprinos u radu i afirmaciji sindikata, za stvaralaštvo i postignute rezultate i uspehe u radu. Nagrada se dodeljuje i drugim sindikalnim centralama za višegodišnju sindikalnu saradnju.

Nagrada se sastoji od Povelje i  statue. Statua je rad akademskog vajara, Jovana Soldatovića. Jovan Soldatović je svoje umetničko delo zaveštao Savezu samostalnih sindikata grada Novog Sada koji svake godine izlije onoliko primeraka satue koliko dobitnika ima.

Pogledajte foto-galeriju dobitnika Prvomajske nagrade

 


bottom