top
Please update your Flash Player to view content.
U organizaciji Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština, a na inicijativu Valerije Ember, predsednice Gradskog odbora sindikata radnika ugostiteljstva i turizma Novog Sada, sproveden je projekat Edukacije zaposlenih u turizmu, 14. i 15. decembra 2013. godine. Projekat je subvencionisao Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, a pomoćnik pokrajinskog sekretara, Drago Đokić, na otvaranju događaja,  istakao je značaj projekta i poželeo učesnicima dobro iskustvo i nova znanja.Ova svojevrsna dvodnevna edukacija okupila je 20 učesnika, radnika u ugostiteljstvu i turizmu koji su imali prilike da čuju predavanja na najrazličitije teme usko vezane za njihovu delatnost.
U Plenum sali Radničkog doma "Svetozar Marković", direktor Turističke organizacije grada Novog Sada, Branislav Knežević i njegova saradnica iz PR službe Tihana Putin, pričali su na temu  "Razvojno-strateški poduhvati i informativno-propagandna delatnost u cilju podizanja kvaliteta usluga na nivo neophodan potrebama posetilaca i primena savremenih tehnologija", i uputili su nas u rad njihove organizacije. Nakon njih je Goran Pjevac održao prezentaciju o značaju projekata i EU fondova, da bi teorijski deo tog 14.12.2013. zaokružila Valerija Ember temom "Ljudski resursi u turizmu".
U popodnevnim časovima, u restoranu "Staro Zdanje", održana je praktična obuka u vidu pripreme jela na temu "Vojvođanska trpeza", uz teorijska predavanja: "Nacionalna etno kuhinja", (prof. Milan Knežević); "Kvalitet usluga u ugostiteljstvu"(Zoran Okulić); i "Komunikacija u ugostiteljskom menadžmentu"(Svetlana Ristanović). Upriličena je i prezentacija jela – švedski sto.
Drugog dana, teorijski deo je obuhvatio predavanja Valerije Ember - Inovacije u turizmu, Boška Petrova - Značaj medija u turizmu i Vasilije Bojić - Značaj i uloga sindikata u turizmu.
Na samom kraju, učesnici su izneli svoje više nego pozitivne utiske o Edukaciji i nadu da će se ovakvi događaji češće organizovati kako bi turizam u našoj zemlji dobio na značaju, a samim tim postao jedna od osnova naše privrede.

bottom