top
Please update your Flash Player to view content.

GOS Poljoprivrede - Vesti

Zaposleni u AD "HLEB" održali su štrajk upozorenja dana 01.10.2015. godine od 11 do 12 časova u prostorijama AD "HLEB", Ulica Bajči Žilinskog 2. Povod za jednosatnu obustavu rada su neisplaćene zarade za tri meseca i neisplaćeni putni troškovi blizu 3 godine unazad. Radnici se nadaju da će ovaj vid upozorenja uticati da poslodavac ispuni svoje obaveze prema radnicima kako ne bi došlo do daljih obustava rada i neminovnog zaoštravanja odnosa na relaciji radnika i poslovodstva.
Proteklih nedelja sve sindikalne organizacije Gradskog odbora poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva i prehrambene industrije Novog Sada izabrale su svoje predsednike za nastupajući mandatni period 2015-2020. godine.
Nakon održanih izbora u sindikalnim organizacijama, dana 15.12.2014.godine, održani su i izbori za predsednika Gradskog odbora. Jednoglasnom odlukom izabran je Goran Leškov i na taj način dobio poverenje svojih članova za novi petogodišnji mandat. Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština čestita Goranu Leškovu izbor  predsednika i želi mu uspešnu sindikalnu borbu.

U organizaciji SS PPDIV Srbije, u periodu od 28. maja do 01. juna ove godine, održane su radničke sportske igre pod nazivom „15. Susreti Agrara Srbije 2014“.
U okviru kompleksa hotela „ZDRAVLjAK“ u Sokobanji članovi 12 sindikalnih organizacija takmičilo se i družilo na najlepši način, a kroz fer borbu potrudili su se da ostvare najbolje rezultate.
Iz GOS-a zaposlenih u poljoprivredi, vodoprivredi, šumarstvu i prehrambenoj industriji Novog Sada, učešće su uzeli članovi sindikalnih organizacija iz preduzeća  „Neoplanta“ ad  i  „Danubius“ doo.
Postigli su i lepe rezultate, pa su se vratili u svoje sredine okićeni lepim peharima i medaljama. Učesnici iz  „Neoplanta“ ad osvojili su  pehare i medalje i to iz sledećih spotskih disciplina:

Na sednici Gradskog odbora , koja je održana 14.02.2013. godine, članovi Gradskog odbora su usvojili Izveštaj o radu Gradskog odbora u 2013. godini kao i Plan rada Gradskog odbora za 2014. godinu koji se zasniva na Planu i programu rada usvojenom za mandatni period 2010-2015.g. U toku 2013. godine Gradski obor je održao sedam sednica i dva radna sastanka na kojima je rad pre svega bio usmeren na:
praćenje socijalno-materijalnog položaja zaposlenih u grani na nivou grada
rešavanje aktuelnih problema u sindikalnim organizacijama
omasovljavanje članstva...

Gradski odbor sindikata zaposlenih u poljoprivredi,vodoprivredi,šumarstvu i prehrambenoj industriji grada Novog Sada i opština daje punu podršku svim aktivnostima koje se odvijaju u Savezu radi sprečavanja ulaska u Skupštinsku proceduru predloženog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu. Sve sindikalne organizacije Gradskog odbora sindikata i njihovi članovi organizovaće jednočasovni Štrajk upozorenja 23.01.2014. godine između 11 i 12 časova, a po odluci veća Saveza Samostalnih sindikata Srbije. Štrajk upozorenja će se sprovoditi na radnim mestima u preduzećima.
Predloženi zakon mora se povući iz procedure jer je isti poguban za sve zaposlene,nezaposlene,mlade koji tek treba da se zaposle i za čitavu zajednicu.

bottom