top
Please update your Flash Player to view content.


Na sednici koja je održana 28.03.2013. godine, Republički odbor Sindikata radnika građevinarstva i IGM Srbije doneo je Odluku o štrajku upozorenja za spas građevinarstva Srbije i dostojanstven život građevinskih radnika. Štrajk upozorenja će se organizovati javnim okupljanjem 12.04.2013. godine, od 12,00 do 13,00 časova ispred Vlade Republike Srbije i prekidom rada kod svih poslodavaca, na svim radnim mestima u građevinarstvu i industriji građevinskog materijala Srbije.

 Gradski odbor sindikata radnika građevinarstva i IGM Novog Sada prihvata odluku o štrajku upozorenja i  u skaldu sa tim se obraća članovima sindikata i javnosti,

Poštovani

Ovim pismom obraćam se svim koleginicama i kolegama koji su članovi Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština, kao i onima koji to nisu, a nadam se da će u skorije vreme shvatiti neophodnost toga da nam se pridruže i stanu u odbranu ovo malo građevinske operative što nam je ostalo.

 

Takođe se obraćam poslodavcima koji poštuju zakon, kolektivni ugovor i prava radnika. Takvi su nam potrebniji nego ikad jer je u našoj zemlji imati posao postala privilegija. Interesi su nam zajednički. Hoćemo da po našoj zemlji grade naše firme, da suzbijamo rad na crno, da se PDV naplaćuje po realizaciji, da nas podrže država i banke da možemo graditi po inostranstvu, da država plati milijardu evra koje duguje na ime izvedenih radova, da smenimo ministre koji ne rade u interesu građana Srbije.

Želimo ljude kojima nije cilj samo sopstveni džep, koji znaju da bez građevinarstva i socijalne pravde nema napretka ni opstanka Srbije.

Šaljemo vam odluku o štrajku, a zbog gore navedenog molimo Vas za podršku bilo kog oblika (zaustavljanjem rada na sat vremena, podrškom u medijima, pismima i sl.). Naši članovi biće obaveštavni preko sindikalnih organizacija, a tamo gde nemamo članstvo molimo poslodavce da to učine na oglasnim tablama.

U nadi da radimo ispravno za bolji život naših sugrađana, a posebno naše dece koja će pitati gde smo bili dok su nas brisali sa karte građevinaca sveta i sa željom za mnogo boljom saradnjom u budućnosti

Srdačan pozdrav


Predsednik Gradskog odbora
Vladimir Gvozdenović
062/88-90-965

 


bottom