top
Please update your Flash Player to view content.

  Povodom pogibije građevinskog inženjera koji je juče preminuo nakon pada sa zgrade u izgradnji na Rotkvariji, oglasili su se i sindikati, zahtevajući odgovornost poslodavaca za bezbednost zaposlenih.

Svega malo više od mesec dana od pogibije radnika na gradilištu Pupinove palate, dogodio se još jedan nesrećan slučaj sa smrtnim ishodom. Juče ujutro je na gradilištu na uglu Masarikove i Hilandarske, tridesetogodišnji inženjer, podlegao je povredama nakon pada sa građevine. Iz Sindikata građevinarstva Novog Sada nisu želeli da na komentarišu ovaj slučaj, jer još uvek ne postoji izveštaj.

“Juče se desilo da je pao radnik sa gradilišta jednog tu kod socijalnog. Ne mogu ništa sada da govorim pošto je inspekcija izašla i tužilac je izašao i ne mogu da prejudiciram šta će da kažu, kakav će biti izveštaj. Ali ovom prilikom hoću da apelujem na svakog radnika da ne radi ako mu nije obezbeđeno gradilište, ako mu nije siguran rad, ako nije prijavljen, slobodno može da se obrati inspekciji, da se obrati sindikatu”, rekao je Josip Modić, predsednik Sindikata građevinarstva Novog Sada.Iz Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština, međutim, poručuju da poslodavci moraju da preuzmu odgovornost za adakvatnu obuku radnika, kao i da obezbede sigurne uslove za rad. Takođe, zahtevaju i veće kazne za nepoštovanje zakonskih propisa, kao i hitno formiranje stručnog Odbora za bezbednost i zdravlje na radu.

Opširnije:
https://www.kanal9tv.com/pogibije-u-godini-zastite-na-radu/


bottom