top
Please update your Flash Player to view content.
Savez samostalnih sindikata Grada Novog Sada i opština i UGS Nezavisnost uputili su Zahtev sledeće sadržine predsedniku Vlade Republike Srbije, Ivici Dačiću:

"Poštovani,

Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost su, na sednicama svojih organa, dana 26. decembra 2013. godine, doneli odluku da se od Vlade Srbije zahteva hitno povlačenje iz procedure Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu.
Od Vas tražimo da ne dozvolite da ovakav zakon, koji će izazvati pogubne posledice na sve zaposlene, razvoj zemlјe i buduća pokolјenja, ugleda svetlost dana. Zahtevamo da nam, nakon njegovog povlačenja, omogućite da, uz poštovanje osnovnih principa socijalnog dijaloga, iznesemo svoje stavove o budućem predlogu zakona, s obzirom na to da u dosadašnjem radu mišlјenja sindikata nisu uvažena. U donošenju ovako važnog zakona potrebno je poštovanje radnih i profesionalnih prava zaposlenih, dostojanstvo rada, kao i interes razvoja zemlјe.
Ukoliko do 20. januara 2014. godine Nacrt ne bude povučen, Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost će 23. januara 2014. godine organizovati štrajk upozorenja, a zatim i proteste širom Srbije.
Istovremeno, biće pripremane sve aktivnosti oko organizovanja generalnog štrajka svih zaposlenih u Republici."

bottom