top
Please update your Flash Player to view content.

Zakon o radu

Novi Zakon o radu možete pročitati ovde.


{youtube}HMbAnbdVgXY{/youtube}

Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost neprijatno su iznenađeni činjenicom da su u radnoj verziji Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu, koja je dostavlјena sindikatima, prošireni instituti na kojima je Radna grupa za izradu tog zakona radila, a koja je formirana na inicijativu tadašnjeg prvog potpredsednika Vlade Srbije, a sadašnjeg premijera Aleksandra Vučića.

Radna grupa je, pripremajuću tekst nacrta zakona, potrošila tri meseca u veri da taj posao nije uzaludan, kako se sada ispostavilo.

Instituti o kojima se pregovaralo (rad na određeno vreme, otkaz od strane poslodavca, otpremnine, prošireno dejstvo kolektivnog ugovora i minimalna zarada) trebali su da pospeše zapošlјavanje i pokrenu otvaranje novih radnih mesta, i dodavanje novih je apsurdno i potpuno nepotrebno.
Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost principijelno ostaju pri stavu da pregovori oko izmena zakona mogu da budu nastavlјeni samo u okviru tih pet instituta koji su dogovoreni sa sadašnjim premijerom i ništa mimo toga za nas nije prihvatljivo.

bottom