top
Please update your Flash Player to view content.
U okviru Projekta "Sindikalna škola - U znanju je snaga", 12. oktobra 2018. godine, u prostorijama Saveza samostalnih sindikata Subotice, održan je jednodnevni seminar kojem je prisustvovalo petnaest sindikalnih predstavnika iz različitih preduzeća i ustanova sa teritorije opštine Subotice.
Tokom prvog dela seminara učesnici su bili u prilici da se edukuje o najznačajnijim pravnim pitanjima koja su neophodna za uspešan rad sindikata, ostvarivanja prava zaposlenih, kao i da se upoznaju sa najčešćim problemima u primeni Zakona o radu, iznesu svoju iskustva i dobiju konkretne odgovore. U drugom delu seminara kroz predavanja i aktivnu diskusiju učesnici seminara su razgovarali o pitanjima iz domena rada sindikata i funkcionisanja sindikata na nivou preduzeća, dok je u trećem delu vođena diskusija o aktuelnoj situaciji i mogućnostima osnaživanja sindikalnog pokreta, jačanja  jedinstva i uticaja sindikata u Srbiji.

Opšti je utisak svih učesnika seminara da je ovakav vid interaktivne edukacije u malim grupama izuzetno dragocen te da je neophodno češće organizovanje ovakvih treninga i razgovora sa članstvom.
Ovaj seminar je prvi u nizu seminara koji će se održati širom Vojvodine, a u kojem Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština kao partner organizuje sa SSSV. Do sada su već zakazani seminari koji će se održati u Somboru, Zrenjaninu, Inđiji, Staroj Pazovi i Kikindi.

bottom