top
Please update your Flash Player to view content.
Odbor je u proteklom periodu radio na radno pravnoj zaštiti zaposlenih, aktivno učestvovao u aktivnostima vezanim za najavljene Izmene Zakona o radu,o Privatizaciji i Stečaju i problemima zaposlenih u tim najavljenim promenama kao i za preduzeća u restruktuiranju.Materijalni i socijalni položaj je izuzetno težak.Zarade kasne u značajnom broju kod privrednih društava i to po više meseci ( Hotela Park, Sajam i Putnik ). One koje se isplaćuju zarade su uglavnom su niske. Na ovom polju koje je veoma bolno, imali smo konstantne aktivnosti jer značajan broj ima taj problem.Obraćali smo se poslodavcima, razgovarali, zahtevali isplate, a u nekim slučajevima obraćali se i inspekciji rada. Zaštita zaposlenih od Mobinga koje je sve više prisutno bila je česta tema u pojedinim sredinama.
Tokom ovog perioda Agencija za oduzetu imovinu sprovela je postupak određivanja novog poverenika za upravljanje privrednim subjektom (Hotelima Vojvodina i Putnik) za upravljanje privremeno i trajno oduzetom imovinom.
Odbor je nastavio inicijativu za potpisivanje Granskog KU-a koji je usaglašen sa Unijom poslodavaca ali druga strana nije pokazala volju da se potpiše.

bottom