top
Please update your Flash Player to view content.

GOS Saobraćaja - Vesti

Siva ekonomija u najširem smislu podrazumeva svaku protivzakonitu privrednu aktivnost usmerenu ka sticanju koristi za sebe i svoj račun, a na štetu drugih pojedinaca, privrednih subjekata ili države. Siva ekonomija je aktivnost koja putem nepoštovanja pravnih normi i poslovanja van legalnih tokova ima za cilj izbegavanje plaćanja propisanih fiskalnih i drugih obaveza prema državi.

Dana 12.01.2015. godine održani su izbori u gradskom odboru saobraćaja i veza grada Novog Sada. Mesto predsednika jednoglasno je povereno Miroslavu Mihajloviću koji je na taj način dobio poverenje reizbora kao nagradu za dosadašnji dobar rad.
Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština čestita gospodinu Mihajloviću izbor i želi mu sreću u predstojećem mandatnom periodu(2015-2020.)
Radnici "Dunav grupa agregati", pre nego što pribegnu drastičnijim potezima, najavljenim blokadama saobraćajnica, sačekaće da se o planu reorganizacije njihove firme izjasne poverioci, Poreska uprava i Razvojna banka u stečaju, dogovoreno je izmeđuvlasnika preduzeća Dušana Borvice i predstavnika radnika, koji su od septembra 2012 godine na plaćenom odsustvu, a za to vreme nisu primili nijednu novčanu naknadu, 60 odsto od minimalca. Borovica je kazao da nema novca da isplati ni jednu novčanu naknadu, i poručio da zaposleni sačekaju da se o planu reorganizacije, koji je predat u Privredni sud 28. febuara poverioci izjasne, što bi trebalo da bude za najduže mesec i po dana.

U oktobru 2013. godinedržan je sastanak Odbora na kom su prisustvovali predsednik Gradskog odbora sindikata saobraćaja i veza, Miroslav Mihajlović, advokat Đukići i članovi sindikata zaposleni u DGA, na temu obezbeđivanja zaposlenih kroz novi predlog UPPR, pošto je prvi odbijen, a još uvek nije pokrenut stečaj. Trenutna situacija zaposlenih je na nezavidnom nivou kroz situaciju neuplaćenih zarada od januara 2013. godine te uvođenje novog radnog vremena odnosno, radi se svaki drugi dan po pet sati dnevno, a u upravnoj zgradi samo pet zaposlenih dolazi na poslao, jedna trećina radnika je na plaćenom odsustvu, plaćaju se ukrcanja i to u minimalnim iznosima.

Štrajk u "Luci" je počeo 18.07.2013. g. nakon smene gospodina Milenka Milivojevića, dosadašnjeg direktora kompanije, i dolaska novog gospodina Milovančeva. Republika je kao vlasnik 99% kapitala ove kompanije naložila novom direktoru sazivanje Skupštine preduzeća koja se nije sazivala oko 2,5 godine. Štrajk je obustavljen nakon uveravanja poslodavca da neće biti restrikcije radne snage i smanjenja zarada.


bottom