top
Please update your Flash Player to view content.

Dana 17. decembra 2012. godine održana je 12. po redu sednica Sindikata metalaca grada Novog Sada i opština. Na sednici je verifikovan izbor novih članova Gradskog odbora sindikata iz tri postojeće sindikalne organizacije kao i jedne novoosnovane sindikalne organizacije.

Najviše vremena posvećeno je razmatranju aktuelne situacije u sindikalnim organizacijama članicama Gradskog odbora sindikata, te pokušaju da se iznađu predlozi rešenja za probleme zaposlenih u AD "Petar Drapšin", Novi Sad, AD "Mlinoservis", Novi Sad, AD "Neobus", Novi Sad, AD "Autokop", Novi Sad, AD "Motins", Novi Sad. Naglašeno je da je loše sprovedena privatizacija uzrok ovakvom stanju u metalskom kompleksu grada Novog Sada i opština. Konstatovano je da među članicama postoje i sindikalne organizacije u kojima postoje uređeni odnosi. Istaknuto je da je nad još jednim privrednom društvom u metalskom kompleksu Grada Novog Sada, otvoren stečaj. Reč je o AD "Neobus", Novi Sad.

Na kraju sednice Novak Vasić, predsednik Gradskog odbora sindikata je poželeo sve najlepše povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.


bottom