top
Please update your Flash Player to view content.
Još je neizvesno da li će i kada ponovo biti pokrenuta proizvodnja u "Jugoalatu", preduzeću koje je nekada bilo poznato po proizvodnji preciznih i specijalnih alata. Naime, već tri meseca ovoj fabrici je isklјučena struja zbog dugovanja.
Predsednik Samostalnog sindikata metalaca Novog Sada Novak Vasić kaže za Novosti da se "Jugoalat" našao u ozbilјnim problemima još sa uvođenjem sankcija, a epilog je bio stečaj, koji je pokrenut 2010. godine.
Plan reorganizacije preduzeća je usvojen krajem avgusta 2013, a početkom decembra podnet je zahtev za uvođenje ponovnog stečaja, jer se plan reorganizacije nije sproveo.
Privredni sud je u aprilu 2014. pokrenuo prethodni stečajni postupak. "Gotovo sam siguran da će i ovih tridesetak radnika, koji trenutno nešto rade, ostati bez posla, tim pre što se nijedna od lanjskih pompeznih najava o pokretanju mašina nije ostvarila. Na kraju zadesilo ih je i isklјučenje struje. Voleo bih da se varam", navodi Vasić.
Vasić navodi da malobrojni radnici tvrde da uporno pokušavaju da pokrenu proizvodnju agregatima, koji sami proizvode struju, ali bezuspešno.
Iz pogona "Jugoalata", kako je najavljeno pre pola godine, trebalo je da počnu da izlaze polјoprivredne mašine, a u planu je bilo i da se nađe posao za oko 180 radnika.
Izvor: Novosti

bottom