top
Please update your Flash Player to view content.
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave počela su sa objavljivanjem radnih verzija kataloga radnih mesta u javnom sektoru, na čijim izradama su radila resorna ministarstva.
Katalozi predstavljaju popis, klasifikaciju i vrednovanje radnih mesta, što je jedan od najvažnijih koraka u sprovođenju reforme platnog sistema. Osim naziva radnih mesta, odnosno zvanja u kojem se obavljaju poslovi na radnim mestima, Katalog sadrži i tipičan opis radnog mesta, zahtevanu stručnu spremu, dodatna znanja i ispite/sertifikate, kao i zahtevano iskustvo za rad na tim poslovima. Katalog nije zamena za postojeće sistematizacije radnih mesta, već predstavlja spisak radnih mesta u javnom sektoru koji će biti okvir poslodavcima prilikom izrada sopstvenih sistematizacija.
Podsistemi javnog sektora, po kojima su koncipirani katalozi su: državni organi, organi autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave, zdravstvo, prosveta, socijalna zaštita, kultura i sport. Dok su generička radna mesta koja se pojavljuju u celom sistemu posebno izdvojena u cilju uporedivosti.
Pozivamo vas da na radne verzije kataloga svih podsistema javne uprave, koji će biti predstavljeni sukcesivno na sajtu Ministarstva, pošaljete komentare i sugestije na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 1. oktobra 2015. godine.
Uporedo sa ovim vidom javnih konsultacija, Ministarstvo u saradnji sa resornim ministarstvima će organizovati i okrugle stolove tokom septembra 2015. godine, o kojima ćemo blagovremeno obavestiti javnost.
Radnu verziju Kataloga radnih mesta u kulturi, koja je zajedno s pozivom za javnu rasparavu objavljena u utorak, 25. avgusta 2015. godine, na zvaničnoj internet strani Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave možete videti OVDE. Takođe, ovaj katalog, zajedno s pozivom za javnu raspravu objavljen je i na zvaničnoj internet strani Ministarstva kulture i informisanja u odeljku - dokumenta, deo - javna rasprava. Javna rasprava o katalogu traje do 1. oktobra 2015. godine.

bottom