Dana 28.08.2013. godine je u JKP “Stan” Novi Sad došlo je do manjeg incidenta. Po nalogu direktora zabranjen je ulazak predsedniku Sindikata Zdravku Mandiću koji je u svojstvu zaposlenog ove firme došao u svoje preduzeća da preda hranarinske liste, imajući u vidu da se nalazi na bolovanju. Prilikom pokušaja ulaska u prostorije preduzeća u ulici Lasla Gala br. 22, portir ga je u tome sprečio uz izvinjenje da to radi po nalogu direktora. Nakon višeminutnog razgovora, Mandić je zamolio protira da u ime njega odnese potrebne dokumente, pa kad ni to nije uspeo, zamolio je svog šefa da to učini, pa kad ni u tome nije uspeo, na kraju su ipak rekli da imenovani sam dođe da preda hranarinske liste. Napominjemo, da je Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti već podneo krivičnu prijavu protiv direktora preduzeća, zbog svesnog sprečavanja sindikalnog delovanja u toku štrajka.
Ujedno naglašavamo i podsećamo da su sredstva javnog informisanja već obavestila javnost da su dva predsednika Sindikata u ovom preduzeću dobila otkaz i da su obojica od strane inspekcije rada vraćeni na svoja radna mesta do okončanja sudskog postupka. U međuvremenu je direktor Blažu Ilića poslao na plaćeno odustvo, sa platom od 65%, a Mandić Zdravko se nalazi na bolovanju. Sindikatu zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti se čini da pomenuti direktor ne prestaje da na bilo koji način spreči sindikalno delovanje, a i ovaj vid omalovažavanja predsednika sindikata i radnika preduzeća predstavlja čin kojim on želi da prikaže svoju moć i da snagom vlasti, a ne argumenata spreči sindikat da deluje, a time i radnike da se sindikalno organizuju za svoja prava. Naglašavamo da u ovom preduzeću zarade kasne oko 2 meseca, a i to je teško utvrditi s obzirom da su isplate ne redovne i u različitim iznosima i delovima mimo zakona i kolektivnog ugovor