top
Please update your Flash Player to view content.

Poštovane koleginice i kolege,
Povodom izjašnjavanja o Prvomajskom protestu obaveštavam Vas o raspoloženju članova Gradskog odbora građevine sindikata radnika građevinarstva i IGM-a Novog Sada i opština. Prilikom anketiranja predsednika sindikalnih organizacije koje pripadaju Gradskom odboru, da li su za odlazak radnika na protest građevinaca koji je zakazan za 12. april 2013. godine u Beogradu, došli smo do saznanja da naše članove to ne zanima.

Pošto je takvo raspoloženje za protest u našoj delatnosti verovatno je isto i za 1. maj i za svaki drugi datum koji izaberemo. Građevinari Novog Sada nemaju problema, lepo im je, uživaju i ne treba to kvariti. Ja ne delim to mišljenje. Idem na protest bilo ko da ga bude organizovao. Obućiću majicu građevinara Srbije i staviti kapu Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština i ići da izrazim nezadovoljstvo na sve ovo što se radi radnicima u Srbiji. Da se ne delimo dovoljno smo slabi.
U Beogradu su kreatori poslovnog ambijenta oni koji direktno utiču na život nas i naših porodica. Oni koji hoće političku stabilnost zbog potencijalnih investitora treba da razmisle malo o socijalnoj nestabilnosti i o tome šta će reći ti investitori o radnicima na ulicama. Ceo svet štrajkuje 1.maja, a žive mnogo bolje od nas. Razmišljam da ako nagovorim još troje, nas četvoro je 1% Gradskog odbora građevine. Neka izađe 1% svih naših članova to je oko 3000. I to je nešto.
Izgleda da je era moderne tehnologije, suživota sa kompjuterom, kupovina iz fotelje ubedila naše članstvo da mogu štrajkovati iz fotelje. Nismo mi recidiv prošlosti ni zaostavština socijalizma. Dakle ja idem makar i stopom ako ne budem imao za kartu, idem da bi onima koji dođu u Sindikat da kukaju nad svojom sudbinom pričao kako je bilo na protestu, a za uzvrat da mi kažu gde se 1.maja dobro roštilja. Neka im je prijatno. Nisam gladan. Sit sam svega.


bottom