top
Please update your Flash Player to view content.
Druga sednica Gradskog veća SSS grada Novog Sada i opština, održana je 15. aprila 2015. godine. Gradsko veće je, nakon razmatranja Predloga Odluke Komisije za dodelu Prvomajske nagrade, jednoglasno odlučilo da Prvomajsku nagradu Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština, u 2015. godini, dodeli kolektivima: Odboru Sindikalne organizacije za više poslodavaca AD “Novosadski sajam“ i DOO “Sajam tehnika”, Novi Sad, Sindikalnoj organizaciji Luka Novi Sad, Novi Sad, AD “Neoplanta” Industrija mesa, Novi Sad i Sindikalnoj organizaciji Biblioteka Matice srpske, Novi Sad. Prvomajska nagrada za 2015. godinu biće uručena i pojedincima: Mirjani Reves “Merkator-S” doo, Novi Sad, Draganu Kuzmanoviću RGZ Službi za katastar nepokretnosti, Sr. Mitrovica,  Jovanu Jovanoviću NIS AD “Pogon Hidrosonda”, Novi Sad, Ernestu Šanci “Danubius” DOO, Novi Sad, Siniši Mariću JKP “Gradsko zelenilo”, Novi Sad i Milutinu Grozdaniću “Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Novog Sada”, Novi Sad.
Prvomajska nagrada Gradskog veća Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština, za 2015. godinu, uručiće se dobitnicima na svečanoj sednici, 24. aprila 2015. godine, u 12,00 časova.
Razmatrana je informacija u vezi Nacrta Predloga Statuta SSS Srbije. Gradsko veće je ostalo pri zahtevu da se Osnovna načela Nacrta Predloga Statuta dopune postojećim pravom SSS grada Novog Sada i opština da se organizuje isto kao i grad Beograd i pokrajina Vojvodina, umesto težnje da nas formiraju i postavljaju “odozgo” kojom je prožet Nacrt Predloga Statuta. Neprihvatljiva je težnja za centralizacijom članarine na jedinstven račun u Beograd, uz izgovor da će se sredstva povratno slivati na račune korisnika na “nižim” nivoima organizovanja unutar SSS.
Doneta je odluka o osnivanju Fondacije solidarnosti za prevenciju radne invalidnosti i rekreativni odmor radnika Novog Sada, kao i Statut Fondacije.
Veće je prihvatilo informaciju da će se ovogodišnji Prvi maj – Međunarodni praznik rada, obeležiti protesnim okupljanjem sindikalnih aktivista u Beogradu. Zaključeno je da je prisustvo Protestu obavezno za članove Gradskog veća, odnosno predsednike Gradskih odbora sindikata u sastavu SSS grada Novog Sada i opština i članove organa, odnosno predsednike sindikalnih organizacija u sastavu Gradskih odbora sindikata.

bottom