top
Please update your Flash Player to view content.
Dana 12. septembra 2013. godine održana je 19. sednica Gradskog veća SSS grada Novog Sada i opština. Verifikovan je izbor novoizbranih predsednika granskih sindikata za članove Veća, do kraja tekućeg mandata, kao i novog predsednika Fonda solidarnosti za prevenciju radne invalidnosti i rekreativni odmor radnika Novog Sada. Veće je deo sednice posvetilo analizi aktuelnog socijalnog položaja članstva. S tim u vezi, razmatran je i prihvaćen sveobuhvatni materijal: “Karakteristike privrednih kretanja i njihov uticaj na životni standard zaposlenih i penzionera u Srbiji, odnosno Novom Sadu.”

Nakon razmatranja materijala „Analiza sindikalnog organizovanja zaposlenih na teritoriji Novog Sada, koji nisu članovi SSS grada Novog Sada i opština, u periodu februar – avgust 2013. godine“, zaključeno je da na omasovljenju članstva moraju raditi svi, jer snaga je u broju! Gradsko veće je izmenilo Odluku o organizovanju članova sindikata učlanjenih u SSS grada Novog Sada i opština.
Članovi Veća prihvatili su Informaciju o monografiji SSS grada Novog Sada i opština “Sindikati Novog Sada do kraja
XX veka (1868.-2000. godine)”, i činjenicu da će se prezentacija Monografije održati neposredno po završetku sednice. Veće je prihvatilo Informaciju o toku pregovora za izradu Nacrta Zakona o štrajku, kao i o najavljenim izmenama i dopunama Zakona o radu.
Prihvaćena je informacija da će se u organizaciji Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština i Zavoda za transfuziju krvi dana 24.09.2013. godine u Radničkom domu “Svetozar Marković”, Novi Sad realizovati akcija dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom “BUDIMO HUMANI”. Zaključeno je, da je o navedenoj akciji potrebno informisati članstvo, kako bi se i ovog puta potvrdila solidarnost i humanost našeg članstva, i obezbedila krv onima kojima je najpotrebnija.


bottom