top
Please update your Flash Player to view content.

Sednica Gradskog veća SSS grada Novog Sada i opština, šesnaesta po redu, održana je 27. decembra 2017. godine. Veće je razmatralo i usvojilo Izveštaj o radu SSS grada Novog Sada i opština za 2017. godinu. Razmatrano je kretanje članstva i članarine tokom prvih jedanaest meseci ove u odnosu na isti period prošle godine i konstatovano da se mora raditi na omasovljenju sindikalnog članstva, jer snaga je u broju!

Gradsko veće SSS grada Novog Sada i opština je informisano da je sa sednice Veća SSS Srbije održane 26. decembra 2017. u Beogradu upućena Inicijativa prema Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za izmenu člana 257. Zakona o radu, u stavu 2. koji se odnosi na mogućnost Vlade R Srbije da donese odluku o proširenom dejstvu kolektivnog ugovora u grani, grupi, podgrupi ili delatnosti, pod uslovom da kolektivni ugovor čije se dejstvo proširuje obavezuje poslodavce koji zapošljavaju više od 50% zaposlenih u grani, grupi, podgrupi ili delatnosti. Inicijativa Veća SSS Srbije je da se taj procenat smanji. Istaknuto je da je Veće SSS Srbije ponovo pokrenulo inicijativu da se ukinu tzv. penali, korisnicima prava iz PIO (prevremenim starosnim penzionerima) kad navrše godine starosti za tzv. punu penziju.

U okviru tekućih pitanja, Gradsko veće SSS grada Novog Sada i opština je, između ostalog, razmatralo informaciju o aktuelnom stanju u USPS za JBO, Novi Sad, i s tim u vezi, donelo odgovarajući zaključak.


bottom