top
Please update your Flash Player to view content.
Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština u okviru projekta „Sindikalna škola: U znanju je snaga“ organizovao je 26. i 27. oktobra 2018. godine Seminar na temu: Borba za rodnu ravnopravnost ili borba protiv neravnopravnosti.
Program Seminara obuhvatio je predstavljanje Sekcija žena koje deluju na teritoriji Grada Novog Sada i teritoriji AP Vojvodine. Predavači su bili Varvara Lazarević, Predsednica Sekcije žena Novog Sada i Jadranka Svirčev, Predsednica Sekcije žena Vojvodine. O iskustvima i temama rada kojim se bave u Sekciji žena opštine Ruma prisutne je informisala Ljiljana Stanojević. Aktuelnu temu novog Zakona o podršci porodici kroz primere pojasnila je Valerija Ember, predsednica Gradskog odbora sindikata ugostiteljstva i turizma, a njenu prezentaciju možete videti OVDE.
Prisutni su učešćem u radu izneli svoje stavove o pitanju rodne ne/ravnopravnosti, ali i dali pozitivne primere o rešavanju pojedinih problema kao što su periodični zdravstveni pregledi, sindikalna putovanja, ali i programi solidarne pomoći zaposlenima.
Kao zaključak Seminara nametnula se tema poznavanja pravne regulative koja definiše prava zaposlenih žena ali i odnos društva prema ženama u opšte, što otvara mogućnosti za dalji rad i edukaciju članova Sindikata.
Seminar je organizovan u neposrednoj blizini Novog Sada, u Hotelu „Borkovac“ u Rumi. Edukaciji u okviru Seminara prisustvovalo je 30-ak zaposlenih i članova Sindikata.

bottom