top
Please update your Flash Player to view content.
Sekcija žena Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština upriličila je Tribinu "Žene danas" kako bi učesnice i učesnici otvoreno govorili o položaju i tretmanu žena u društvu, ali i razlogu, odnosno povodu, za obeležavanje Međunarodnog dana žena, 8.marta.

Predsednik SSSNS i opština, Vladimir Gvozdenović, pozdravio je i podržao skup i nastojanja žena za sticanje prave jednakosti u svim sferama, ali i istakao da je teško izdvojiti jednu grupu našeg društva koja nije u problemu i koja je najviše ugrožena, te da su potrebne promene u svakom smislu.

Pričalo se o borbi žena kroz istoriju, ali se i o današnjim nelogičnostima gde diskriminacija nije uvek samo rodna nego se dešava na više nivoa. Istaknuto je da još uvek postoje podele na muške i ženske profesije, kako su na rukovodećim mestima muškarci, iako istraživanja pokazuju da su žene procentualno obrazovanije.
Ukoliko žene danas uopšte imaju sreću da rade osam sati njihov posao se ne završava nakon radnog vremena, već se nastavlja u onom neplaćenom kućnom radu...

Takođe, napravljeno je i predstavljanje časopisa KULT, sa akcentom na ženama u kulturi, umetnosti i nauci i na briljantan način je opisan i promovisan njihov zadivljujući doprinos svetu.

Na kraju, uz konstataciju da su ovakvi događaji preko potrebni, usaglašena je ideja o daljoj saradnji i srčanijem delovanju na ostvarivanju prava jednakosti žena i muškaraca u budućnosti.

bottom