top
Please update your Flash Player to view content.
Sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada  i Sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i ove godine su obeležile 12. avgust – Međunarodni dan mladih. U organizaciji Kancelarije za mlade grada Novog Sada i NVO „Super aktivan“ okupljeno je desetak organizacija koje pružaju podršku mladima. Manifestacija je održana na glavnom platou novosadske plaže Štrand, od 19:00 do 21:00 čas.
Neke od organizacija koje su bile prisutne su: Centar „Srce“, Savetovalište za probleme sa drogom, „Fokus“, „Studentski vodič“, „Požuri polako“, „Best“, Crveni Krst, i drugi. Svaka od navedenih organizacija je interakcijom sa velikim brojem mladih koji su se okupili ukazivala na potrebe mladih koje su sve izraženije.
 Sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština je apelovala na činjenice da je najveći broj nezaposlenih upravo među mladima i da država ne pruža mladima adekvatnu podršku u tom smislu. Istovremeno, sve više je mladih koji u potrazi za poslom napuštaju svoju zemlju i odlučuju da svoj doprinos u znanju daju upravo državama koje su spremne da ih u tome podrže.
Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština aktivno edukuje mlade, zaposlene i nezaposlene, studente, o njihovim pravima iz rada i po osnovu rada. Jednog dana, a mi se nadamo da će to biti vrlo brzo, i oni će biti u radnom odnosu.

bottom