top
Please update your Flash Player to view content.

Na javnoj tribini održanoj u Novom Sadu, 04. decembra 2013. godine a u vezi najavljenih izmena i dopuna Zakona o radu, izraženo je oštro nezadovoljstvo najavljenim izmenama i dopunama. Predložene izmene i dopune Zakona nisu rezultat socijalnog dijaloga socijalnih partnera u Srbiji, nego su nametnute od strane Ministarstva privrede i Ministarsva finansija R Srbije, ministarstava u čijem resoru nisu izmene radnog zakonodavstva.
Predložene izmene i dopune pogubne su kako za zaposlene, tako i za nezaposlene, doprineće pogoršanju socijalnog položaja, kao i lakšem i jeftinijem otpuštanju zaposlenih u Srbiji. Neće doprineti privlačenju stranih investitora, niti zapošljavanju u Srbiji. Ukoliko uđu u skupštinsku proceduru, u formi u kojoj su predložene, Savez samostalnih sindikata Srbije organizovaće velike proteste, svih slojeva stanovništva, po gradovima širom Srbije, i veliki protest u Beogradu, izjavio je Ljubisav Orbović, predsednik SSS Srbije.
Skraćenu verziju primedaba, predloga i sugestija SSS grada Novog Sada i opština na Radnu verziju Nacrta Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu, možete preuzeti [ovde] (za pregled, potreban je MS Powerpoint (kliknuti na read-only) ili MS Powerpointviewer)

{jcomments off}


bottom