top
Please update your Flash Player to view content.
U pregovorima o izmenama i dopunama Zakona o radu, koji se odvijaju već nekoliko nedelja, predstavnici dva reprezentivna sindikata – Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS „Nezavisnost”, spremni su za izvesna popuštanja i ustupke, u skladu s realnošću, ali svakako ne na štetu radnika, rekao je predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Goran Milić. On je istakao da nastavak pregovora sledi, ali da sumnja da će se planirani posao završiti do maja, jer je to tehnički nemoguće zbog vremena potrebnog za konstituisanje nove vlade Srbije, ali i da se čeka novi ministar rada da bi u optimalnom roku taj važan zakon bio usvojen.
U pregovaranju sa socijalnim partnerima o Zakonu o radu, polazna osnova reprezentativnih sindikata podrazumeva određena popuštanja, ali se ispod te granice neće ići. Pregovorima o promenama i izmenama Zakona o radu sindikat je pristupio veoma korektno, s namerom da se nađu kompromisna rešenja i pokazali smo spremnost na ustupke kod odredbi koje se odnose na rad na određeno vreme, otpremnine, minimalnu zaradu, razloge za otkaz, te kolektivne ugovore – rekao je Milić.
Sindikati su prihvatili da se trajanje rada na određeno vreme produži sa 12 na 24 meseca, da na taj način može raditi najviše 20 odsto zaposlenih, a da u određenim slučajevima – zamenjivanja privremeno odsutnih s posla ili rada na određenim projektima – taj period može biti i do 36 meseci. Što se tiče otpremnina, sindikati predlažu da se zaposlenima pri odlasku u penziju isplati najmanje tri prosečne zarade, dok poslodavci zahtevaju da to bude osnovna zarada, što bi znatno umanjilo iznose otpremnina.
Sindikati su prihvatili da se visina minimalne zarade utvrđuje jednom godišnje, do 31. oktobra, zbog planiranja republičkog budžeta, umesto dva puta kao što je sada, ali uz insistiranje na tome da minimalac ne može biti manji od 70 odsto vrednosti minimalne potrošačke korpe.
Što se tiče kolektivnih ugovora, sindikat smatra da njihovo prošireno dejstvo ne može biti predmet pregovora i da u tom delu zakona ne treba da bude promena, ali postoji i ta mogućnost da svako resorno ministarstvo svom granskom sindikatu daje prošireno dejstvo kolektivnog ugovora. Kada su u pitanju odredbe vezane za razloge za otkaz, velikih izmena u odnosu na važeći Zakon o radu ne bi trebalo da bude.
Sindikati nisu zadovoljni načinom pregovaranja socijalnih partnera, pre svega poslodavaca, jer oni nisu pokazali spremnost ni na kakav kompromis ili ustupak.

bottom