top
Please update your Flash Player to view content.
Sindikalna organizacija Srednje škole “Svetozar Miletić” u petak je dobila informaciju iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice AP Vojvodine, da je Pokrajinska vlada donela odluku da pomogne školi i plati dug prema izvođaču radova zbog čije tužbe je bio blokiran račun škole. Time su se stekli uslovi za normalizaciju rada škole i obustavu štrajka.
Sindikalna organizacija škole izrazila je zahvalnost Pokrajinskoj vladi jer je izdvojila sredstva i pokazala razumevanje za problem škole.
Takođe, upućena je zahvalnost resornom ministru, gospodinu Tomislavu Jovanoviću, što je svojim ličnim zalaganjem doprineo ubrzanom rešavanju ovog višemesečnog problema.
Podsećamo da je sindikalna organizacija Srednje ekonomske škole “Svetozar Miletić” 2. decembra stupila u štrajk.  Odluka je doneta nakon što je prošlo mesec dana od neispunjenja obećanja Gradske vlasti da će rešiti njihov problem. Škola je ostala bez osnovnih sredstava za rad i zaposleni su bili prinuđeni da štrajkuju. Gradska vlast je više puta obećavala i najavljivala rešavanje ovog problema, ali su zaposleni u ovoj školi bili prinuđeni da iz nedelje u nedelju održavaju proteste na Trgu slobode.
Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština zadovoljan je rešenjem problema, ali ostaje gorak ukus što je problem uopšte nastao i zašto se protezao mesecima dok su gradski čelnici izbegavali da ispune sopstvena obećanja za njegovo rešavanje. Nadamo se da neće biti više razloga da se ovakvi problemi rešavaju na ulici.

bottom