top
Please update your Flash Player to view content.

Vladimir Gvozdenović, predsednik SSSNS, uputio je otvoreno pismo Dnevniku:

Poštovani,

Obraćamo vam se povodom vašeg teksta “Sindikalac posao iz snova”, objavljenog u listu Dnevnik u ponedeljak, 08.07.2013. godine.
Mi u Savezu samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština pitamo se da nisu ovakvi tekstovi, koji su u poslednje vreme učestali, možda uvertira i priprema terena u javnosti za lakši prolaz najavljenih izmena Zakona o štrajku i Zakona o radu čijim bi se usvajanjem drastično smanjila prava radnika koja su ionako na minimumu.

Mi smo Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada, Dnevnik su naše, novosadske novine i etički kodeks vam nalaže da nas konsultujete oko pomenutog teksta ukoliko je cilj bio iznošenje istine. Navodi poput “reče mi jedan čovek/ima neki sindikalac/direktorski sindikat” su paušalni i neodređeni. Ukoliko je neko zarađivao na prodaji pilića, od sindikalne članarine kupio automobil Audi ili ima 4000e platu, taj neko ima ime i prezime i to treba reći javno.
Čudni su komentari sindikalaca koji su na platnom spisku i u sindikatu i u republičkom Parlamentu čudno je da navedeni tekst nije potpisan, a najčudnije što u Dnevniku niste objavili tekst o agencijama koje u Srbiji angažuju radnike protivu Zakona o radu, koji smo vam dostavili 03.07.2013. godine.
Za nas u Savezu samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština naš član je svetinja. Svakodnevno pokušavamo da se izborimo za neki boljitak u ova teška vremena. U prošloj godini, naša pravna služba vratila je 27 000 000,00 dinara u džepove naših oštećenih članova od poslodavaca koji ne poštuju zakon i kolektivne ugovore. Tako ćemo nastaviti i ubuduće.


bottom