top
Please update your Flash Player to view content.
Javna rasprava o Nacrtu zakona o radnom angažovanju zbog povećanog obima posla u određenim delatnostima održana je 17.09.2021.godine u sali Skupštine AP Vojvodine u Novom Sadu, gde su pored predstavnika Ministarstva za rad, Republičke poreske uprave i Inspekcije rada, prisustvovali i predstavnici sindikata.
Predstavljen je Nacrt Zakona, a sve njegove odredbe su pročitane i obrazložene, uz ,,pogodnosti i prednosti,, koje će ovaj Zakon doneti zaposlenima i poslodavcima. Proširen je spektar delatnosti, za razliku od prethodnog Zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima sa radno angažovanih lica u poljoprivredi, na sektor građevinarstva, ugostiteljstva, administrativnih i pomoćnih uslužnih delatnosti u turizmu, poslovi pomoći u kući za potrebe fizičkih lica i poslove čišćenja za potrebe stambenih zgrada.
Takođe, predviđa se da poslodavac može da angažuje lica u skladu sa ovim zakonom najviše do 180 dana u toku kalendarske godine, s tim da radno angažovanje istog lica kod konkretnog poslodavca ne može da traje duže od 15 dana tokom jednog kalendarskog meseca.
Više puta je kao glavna prednost ovog Zakona isticano da je prijava i odjava radno angažovanih lica izuzetno jednostavna i da se može izvršiti za svega nekoliko minuta, a da će doprinosi za penzijsko osiguranje iznositi svega 355,00 dinara dnevno.

Nacrt zakona o sezonskom radu svedoči o namerama da se legalizuje nastavak surove eksploatacije radnika, a da se to predstavi navodnom brigom za njihovu egzisteniciju, zbog čega su i predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije izašli iz Radne grupe za pripremu Nacrta zakona i izrazili svoj jasan negativan stav o istom.
U praksi, navedenim zakonom ukoliko se isti usvoji, to bi značilo eksploatisanje velikog broja radnika, koji će se kasnije bez ikakve procedure koja je utvrđena za zaposlene Zakonom o radu, moći samo otpustiti i to prostom odjavom bez posebnog postupka. Ljudi koji bi bili na ovakav način radno angažovani su apsolutno obespravljeni, bez prava koja ostvaruju zaposleni u radnom odnosu, kao što su pravo na godišnji odmor, porodiljsko odsustvo, topli obrok, regres, upozorenje...nemaju ugovore o radu niti im se dostavljaju rešenja o njihovim pravima. Radno angažovanje vrši se na osnovu ,,usmenog ugovora-na reč,, a vrlo je upitna i bezbednost i zdravlje na radu ovih lica, što može biti naročito opasno u građevini.
Navedenim nacrtom ugrožavaju se pre svega prava radnika i njihova sigurnost, a zbog mnogih zloupotreba, došli bi u opasnost da poslodavci u buduće sa zaposlenima zaključuju većinom ovakvu vrstu radnog angažovanja, čime nemaju nikakve obaveze prema radnicima, pozivaju ih kad im zatrebaju u toku godine (ali ne više od 180 dana) i mogu ih otpustiti kad god požele bez ikakve komplikovane procedure koja se mora poštovati kod redovnog radnog odnosa. Zaposlenom navodno ide radni staž, ali po minimalnoj osnovici i zdravstveno osiguranje samo za slučaj povrede na radu i profesionalnog oboljenja, međutim isti nije u radnom odnosu i nema prava koja imaju zaposleni.
Javna rasprava se završila oko 14 časova uz poziv da svi zainteresovani dostave svoje predloge i sugestije do 22.09.2021.godine.

bottom