top
Please update your Flash Player to view content.
Savez samostalnih sindikata Srbije organizovao je okrugli sto iniciran alarmantnim podacima o migracijama iz zemlje ka inostranstvu. Radi se pretežno o mladim i visokoobrazovanim građanima koji traže bolje uslove za život i rad. Skup je održan u Vrnjačkoj Banji 19 – 20.11. 2018. godine uz prisustvo predstavnica UGS „Nezavisnost“ i podržalo ga je Panevropsko regionalno veće Međunarodne konfederacije sindikata s obzirom da je tema u spektru prioriteta MKS.
Skup je otvorila predsednica Sekcije mladih SSSS Bojana Bijelović Bosanac predstavljajući sliku Srbije danas, koja se svake godine smanjuje za broj stanovnika jednog grada srednje veličine poput Bora ili Zaječara (35 – 38 000). Faktori koji na to utiči su niski prirodni priraštaj (-5,4%, odnosno drugi najniži u Evropi) i masovan odlazak građana (varira od 30 – 60 000 godišnje). U pogledu smanjenja stanovništa slična je situacija u svim zemljama Regiona, uključujući nove članice Evropske unije (osim Slovenije). Prosečna starost onih koji se iseljavaju je 28,5 godina, prosečna starost građana Srbije na privremenom radu ili boravku u inostranstvu je 34,7 godina dok je prosek godina građana u Srbiji 42,7 godina. Bolja je obrazovna struktura među građanima van zemlje nego onih u zemlji. Trend je da sve više odlaze i lica sa srednjom stručnom spremom poput medicinskog osoblja, građevinara, livaca, vozača. Gledajući studentsku populaciju, do 50% onih sa studija informacionih tehnologija planira odlazak (pretežno u SAD), i sa medicine (prvenstveno u Nemačku), kao i sa studija stomatologije, elektrotehnike i drugih prirodnih i tehničkih nauka. Među najčešćim razlozima odlaska u inostranstvo su nemogućnost nalaženja posla u struci (27%), slabo plaćen posao (21%), i nizak životni standard (20%). Istovremeno druga istraživanja prikazuju da su najčešći motivi za iseljenje standard (za 41% ispitanika), bolje plaćen posao (36%) odnosno loša situacija u zemlji (9%).

Predstavnica Krovne organizacije mladih Srbije Saša Stojanović predstavila je Alternativni izveštaj o potrebama mladih KOMS za 2018. godinu. KOMS je savez udruženja koji trenutno okuplja 95 organizacija članica (organizacije mladih i za mlade) sa teritorije Republike Srbije. Istaknuto je da iako postoji trend smanjivanja nezaposlenosti mladih manje se radi o pravom kvalitativnom pomaku koliko o promeni metodologije za merenje nezaposlenosti. Izneto je da 53% mladih ne radi u svojoj struci a svega 26% radi što govori o neusklađenosti tržišta rada sa procesima obrazovanja, dok istovremeno 1/3 mladih smatra da za njihovim obrazovnim profilom uopšte ne postoji potreba na tržištu rada. Čak 86% svih mladih bi radilo poslove van svoje struke, od kojih 1/3 iz razloga egzistencijalne nužnosti. Mnogi su spremni na prekvalifikaciju kako bi našli posao (58%), dok 71% planira da se iseli iz mesta u kome živi, a čak 63% da se iseli iz zemlje. KOMS iznosi set predloga mera kojima bi se unapredio položaj mladih u Srbiji kroz delovanje na institucionalnom i zakonodavnom nivou, kroz mere usmerene na obrazovanje i zapošljavanje, i podizanje aktivizma i društvenog uključivanja mladih.
Sekretar Veća SSSS Zoran Mihajlović ocenio je da loš standard, partokratija i loš sistem vrednosti teraju ljude da odu i da se ne vraćaju. Iako su ekonomski motivi primarni, oni nisu jedini – ljudi su nezadovoljni kvalitetom života u dubljem, suštinskom smislu. Potrebno je da se nadležne institucije, kao i sindikati kojima je u opisu briga kako o članstvu tako i o građanima, hitno pozabave pitanjem zadržavanja građana.
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije, Zoran Martinović izneo je da je kvalitet novog zapošljavanja upitan s obzirom da se često ustanovljava rad sa zaradom oko 20% iznad minimalne i da čak 60% novozaposlenih zasniva radni odnos na određeno vreme a tek 20% stalni radni odnos. Beleži se pad u stopi registrovanih nezaposlenih (10%) u odnosu na isti period 2017., i još značajnije u stopi mladih nezaposlenih (15%), dok nema odgovarajućeg povećanja u broju zaposlenih.
Ono što upozorava je struktura prijavljenih na evidenciju NSZ, koji u proseku imaju iznad 40 godina i značajan broj, oko 1/3 registrovanih nezaposlenih, je u grupi nekvalifikovane ili polukvalifikovane radne snage za čijim radom nema velike potražnje. Najavljeno je uvećanje budžeta za aktivne mere tržišta rada u 2019. godini na oko 4 milijarde dinara, dok će poslodavci od 1.1.2019. biti „pošteđeni“ uplata za nezaposlenost, što znači veće dotacije iz budžeta Srbije za rad ove institucije tržišta rada. Predstavnik NSZ je pobrojao deficitarna zanimanja i nagovestio da bi Srbija uskoro mogla da započne sa uvozom radne snage, kako visokokvalifikovane tako i stručnih zanimanja poput molera ili električara.
Tokom diskusije učesnici su se usaglasili da je nivo migracija uslovljen institucionalnim i subjektivnim faktorima, kao i nekim opštim migracionim tendencijama – stalnih i prirodnih tokova radne snage koji postoje i unutar i između i razvijenijih regiona. Među institucionalnim i političkim razlozima su frustracija zbog nedostatka pravne države i nepravde koju osećaju mnogi građani kroz kontakte sa institucijama (što se ogleda kroz nepoverenje u institucije), nezadovoljstvo prilikama za dostojanstven rad i pristojan život, osećaj nemoći upravljanja i unapređenja svog i života svoje porodice, a sa druge strane sve jednostavniji odlazak i pristojne perspektive za zapošljavanje, stanovanje i napredak u tradicionalnim zemljama prijema (germanske, skandinavske itd). Nezaposlenost, niske zarade i nemogućnost napredovanja nisu jedini razlozi odlaska građana iz zemlje ali jesu temelj nesigurnosti. Spisak mera koji bi zaustavio odlazak građana je poduži i sadrži bolje uslove za rad, obrazovanje, stanovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, pristojne penzije i redovne plate, itd, no čak 25% studenata u nameri da odu nijedna nova mera neće sprečiti da odu.
Učesnici okruglog stola su se složili da bi dve sindikalne centrale trebalo da organizuju skup na sličnu temu kojem bi prisustvovao veći broj predstavnika institucija Republike Srbije, kao i predstavnici sindikata iz Regiona.

bottom