top
Please update your Flash Player to view content.
Posle gotovo četiri godine, konačno bi trebalo da prestane kažnjavanje najstarijih sugrađana koji nisu proslavili 65. rođendan pre nego što su napustili radno mesto.
"Radna grupa formirana u vreme prethodnog ministra za rad Aleksandra Vulina se više ne sastaje, a nova još nije formirana. Očekujemo da će se uskoro sastati i da će veoma brzo biti razmatrana i pomenuta izmena zakona. Celu proceduru smo već jednom prešli prošle godine, od inicijative, podrške SES-a, ali i tadašnjeg premijera, a sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića", kazao je Duško Vuković ispred Saveza samostalnih sindikata Srbije i  dodao - da sindikatu još nije stigao pozitivan signal iz Vlade, ali je predlog da se penzionerima, kada napune 65, a otišli su u penziju sa 62 godine starosti, ukinu penali samo ako su imali 40 godina staža. Nepravedno je da onaj ko je uplaćivao 40 godina doprinose, sada nema punu penziju.
Dugo čekanje na izmene zakona u Ministarstvu rada objašnjavaju čekanjem poslednje revizije aranžmana sa MMF, koja je završena, prenele su Novosti.

bottom