top
Please update your Flash Player to view content.

Održan protest podrške radnicima

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština u nedelju, na Trgu slobode, učestvovao je na Protestu podrške obespravljenim radnicima širom Srbije. Tom prilikom okupljeni građani istakli su nezadovoljstvo tendencijom smanjivanja prava radnika i pretvaranja Srbije u zemlju sa jeftinom radnom snagom gde neoliberalni kapitalizam diktira uslove rada, a samim tim i lošeg života.

Prisutnima se obratio i predsednik Gradskog veća SSSNS i opština, Vladimir Gvozdenović, koji je poručio da smo danas tu da pružimo podršku radnicima "Fijata", "Goše", Gorenja", i drugima koji se bore se za bolje i humanije uslove rada širom Srbije; onima koji rade, a ne primaju platu, onima koji rade a nemaju prava na lečenje, oni koji od svog rada ne mogu da žive život dostojnim čoveka.
Svaki ovakav skup  koji se bavi uslovima rada, koji se bavi boljm zaradama, biće podržan od strane SSSNS i opština - istakao je Gvozdenović, naglasivši - da mi nismo politička organizacija i da se ne bavimo politikom, ali da je u našem fokusu naš član, naš radnik!


bottom